Welcome to Our Website

Verbeter je B2B Online Marketing met Technische SEO Audits

Wil je betere resultaten behalen met je B2B online marketing? Dan is het uitvoeren van technische SEO audits een must. In dit artikel leggen we uit waarom technische SEO audits belangrijk zijn voor B2B marketing en geven we praktische tips om je technische SEO te optimaliseren. Laten we beginnen!

Waarom zijn technische SEO audits belangrijk voor B2B online marketing?

Technische SEO audits zijn van cruciaal belang voor B2B online marketing, omdat ze helpen bij het identificeren en oplossen van problemen op je website die de prestaties in zoekmachines kunnen belemmeren. Door deze problemen aan te pakken, kun je betere posities behalen in de zoekresultaten, wat uiteindelijk leidt tot meer bezoekers en potentiële klanten.

De rol van zoekmachineoptimalisatie in B2B marketing

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) speelt een grote rol in B2B marketing. Veel zakelijke klanten beginnen hun zoektocht naar producten of diensten namelijk via zoekmachines zoals Google. Als jouw website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines, is de kans groter dat je gevonden wordt door potentiële klanten. Dit is waar b2b online marketing bij Blauwe Monsters en het technische seo audit laten uitvoeren echt een verschil kan maken.

Hoe voer je een effectieve technische SEO audit uit?

Een effectieve technische SEO audit begint met het in kaart brengen van de structuur en inhoud van je website. Analyseer de verschillende pagina’s en let op zaken zoals URL-structuur, metatags, laadsnelheid en mobiele vriendelijkheid. Er zijn diverse tools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen, zoals Google Search Console, Screaming Frog en Semrush.

De belangrijkste elementen om te controleren tijdens een audit

Tijdens een technische SEO audit zijn er een aantal belangrijke elementen om op te letten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • 404-fouten en gebroken links
 • Ongebruikte of verouderde content
 • Te lange of ontbrekende metatitels en -omschrijvingen
 • Dubbele content
 • Website snelheid
 • Responsiviteit op mobiele apparaten

Door deze elementen grondig te controleren en eventuele problemen aan te pakken, kun je je technische SEO aanzienlijk verbeteren.

Praktische tips om je technische SEO te optimaliseren

Met de resultaten van je technische SEO audit in de hand, is het tijd om verbeteringen door te voeren. Begin met het aanpakken van de meest dringende problemen en werk vervolgens verder aan de optimalisatie van je website.

Veelvoorkomende problemen aanpakken en oplossen

Hier zijn enkele praktische tips om veelvoorkomende technische SEO-problemen aan te pakken:

 • Los 404-fouten op door gebroken links te repareren of door te verwijzen naar relevante pagina’s
 • Verwijder of actualiseer verouderde content
 • Optimaliseer metatitels en -omschrijvingen zodat ze uniek, relevant en aantrekkelijk zijn
 • Gebruik canonical tags om dubbele content aan te pakken
 • Verbeter de laadsnelheid van je website door afbeeldingen te comprimeren en onnodige scripts te verwijderen
 • Zorg ervoor dat je website responsief is op mobiele apparaten

Door deze tips toe te passen, zul je merken dat je technische SEO verbetert en je B2B online marketing naar een hoger niveau tilt. Veel succes!